Maansverduistering én volle maan in Steenbok

Maansverduistering én volle maan in Steenbok Maansverduistering én volle maan in Steenbok Maansverduistering én volle maan in Steenbok

Er vindt een bijzondere maansverduistering plaats én het is volle maan in het sterrenbeeld Steenbok. Ontdek wat je van deze maanstand kunt voelen. 

Maansverduistering

Sterrenkijkers, maanliefhebbers en kosmos-aanbidders opgelet: wanneer de avond valt op dinsdag 16 juli 2019, maakt het heelal zich op voor een bijzonder verschijnsel. Tussen 22.00 uur en 02.00 uur ’s nachts vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats waarbij alleen de bovenste helft van de maan wordt verduisterd.

Rond 23.30 uur beleeft de maansverduistering haar piek en schittert zij op haar volle kracht. Langer opblijven om de verduistering te aanschouwen? Doen! De volgende maansverduistering die we vanuit Nederland kunnen zien, wordt namelijk pas weer in mei 2022 verwacht.

Volle maan in Steenbok

De maansverduistering gaat gepaard met een volle maan in Steenbok, en dat kun je voelen. De zon en de maan staan recht tegenover elkaar in tegenovergestelde tekens: de maan in Steenbok en de zon in Kreeft. Dat resulteert in veel getobber en de nodige soul searching. Emoties worden intenser ervaren en doordat je overuren draait in je hoofd, wordt het maken van keuzes en beslissingen moeilijker. Weet dat dit gevoel maar van korte duur is. 

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Tevens zorgt de maan in Steenbok ervoor dat je behoefte naar veiligheid en geborgenheid groter wordt, evenals de drang om te aarden. Dit komt doordat de maan zich in Steenbok, anders dan in het teken Vissen of Kreeft bijvoorbeeld, ietwat wankel voelt.

Ook zorgt de zon in Kreeft ervoor dat je huiselijke en zorgzame eigenschappen worden aangewakkerd of versterkt. Je voelt een verlangen de balans op te zoeken tussen je gezin, familie en vrienden en je carrière en toekomstdromen. Zelfliefde is het sleutelwoord, zeker als je het gevoel hebt te kort te schieten op bepaalde vlakken. Door lief voor jezelf en tegen jezelf te zijn, vind je leven als vanzelf weer haar balans terug.

Het positieve effect van Pluto

Ook staat planeet Pluto op dit moment het dichtste bij de maan, wat als positieve eigenschap met zich mee kan brengen dat je met gezonde zin je emoties wilt doorvoelen, uitpluizen en binnenste buiten wilt keren om vervolgens te verwerken. Zie het als een innerlijke schoonmaak op jouw afdeling ‘gevoel’, dat perfect aansluit bij je huiselijke vibes. 

Meer lezen? 

Ontdek de kracht van kristallen

Volgend artikel
Ram? In augustus ben jij vuriger dan ooit
Ram? In augustus ben jij vuriger dan ooit