Zo gebruik je de kracht van edelstenen voor je gezicht

Zo gebruik je de kracht van edelstenen voor je gezicht Zo gebruik je de kracht van edelstenen voor je gezicht Zo gebruik je de kracht van edelstenen voor je gezicht

Alles (maar dan ook echt álles) in het universum bestaat uit energie. Ieder mens is opgebouwd uit atomen en moleculen die trillingen van verschillende frequenties hebben. Hetzelfde geldt voor ‘vaste’ objecten, zoals een tafel of een kast: ook die bestaan uit energie in de vorm van trillingen. Vanwege de bijzondere samenstelling van kristallen en edelstenen – en omdat ze rechtstreeks uit de aarde komen – hebben ze trillingen van een hogere frequentie. Hierdoor geven ze  een heel sterke, pure energie af.

Deze energie kun je gebruiken om een kalme en ontspannende of juist een creatieve en energieke sfeer in je huis te creëren, om je gemoedstoestand te beïnvloeden, of om je meditaties extra krachtig te maken. Maar de energie van edelstenen kan ook een positief effect hebben op je lichaam, volgens kristalexperts. Zo zouden de trillingen van bepaalde kristallen helpen bij het genezen van wondjes en zorgen andere voor het kalmeren of steviger maken van je huid.

Voeg de energie van edelstenen toe aan je gezichtsverzorging

Je kunt een edelsteen in zijn geheel gebruiken om de huid van je gezicht mee te masseren. Kies dan wel voor een gladde variant, want van een ruwe steen wordt je velletje minder blij. Vooral een afgeronde, platte steen werkt goed, maar er zijn ook speciale rollers met edelstenen verkrijgbaar. In sommige crèmes en maskers zijn tot poeder vermalen kristallen verwerkt. De meeste producten, zoals oliën en elixers, bevatten echter geen tastbare deeltjes van de edelstenen, maar alleen de energie. Door edelstenen (tijdelijk) aan een vloeistof toe te voegen, geven ze hun trillingen namelijk af. De vloeistof neemt zo de energie over van de steen.

Ieder kristal heeft een eigen, unieke werking, volgens de kristallenleer. Welke steen het beste voor jou werkt, is afhankelijk van je huidtype en eventuele huidproblemen.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Klaar om te stralen? Geef je gezichtshuid extra liefde met deze kristallen:

Rozenkwarts

Deze zachtroze edelsteen – bekend als de steen van de (zelf)liefde – is geschikt voor alle huidtypen. Rozenkwarts zou de circulatie verbeteren en je huid kalmeren: ideaal als je last hebt van geïrriteerde plekjes.

Amethist

Amethist zit vol negatieve ionen. Deze zouden een sterk kalmerende werking hebben en ontstekingsremmend zijn. Als je last heb van jeuk, rode plekjes of pukkeltjes in je gezicht, heeft amethist daarop een genezend en verzachtend effect, volgens de kristallenleer.

Toermalijn

Vind je dat de lijntjes in je gezicht wel wat minder duidelijk mogen? Toermalijn werkt anti-verouderend, zeggen kristalexperts. Het zou de circulatie verbeteren, nieuwe energie geven en ervoor zorgen dat je huid vocht beter kan vasthouden. Het resultaat: een stralende, jeugdige uitstraling.

Saffier

Als je droomt van een huid zo zacht als babybilletjes, voeg dan saffier toe aan je beautyritueel. Dit helpt om schade te herstellen en werkt als een detox voor je huid, zeggen kristalexperts. Ben je vergeten zonnebrandcrème te smeren? Dan kun je deze edelsteen ook gebruiken om je verbrande huid te verkoelen en verzachten.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Robijn

Als je huid wat dof oogt, zou deze rode edelsteen je helpen om je natuurlijke glans weer terug te krijgen. Robijn zou namelijk de bloedcirculatie van de kleine aderen stimuleren, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen een boost krijgt. Dé steen voor een strakker velletje met een gezonde blos.

Zelf aan de slag?

Zo maak je de fijnste gezichtsverzorging met edelstenen.

In je huis, om je hals, op kantoor…

Wil je volop profiteren van de magische energie van edelstenen en kristallen? Voeg ze dan ook toe aan je interieur of draag ze als sieraad. In onze shop vind je een groot assortiment edelstenen.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans