8 podcasts die de weg naar een gelijke wereld makkelijker maken

8 podcasts die de weg naar een gelijke wereld makkelijker maken 8 podcasts die de weg naar een gelijke wereld makkelijker maken 8 podcasts die de weg naar een gelijke wereld makkelijker maken

We willen graag dat onze kinderen opgroeien in een wereld waarin iedereen gelijk is, waarin niet gediscrimineerd wordt. Maar daar zijn we nog lang niet. Volgens Pauline Bijster is erover praten en luisteren naar andermans verhaal, het begin.

“Zes miljard mensen – jong en oud, gezond en ziek, gelukkig en ongelukkig, sterk en zwak. Mensen, overal mensen – allemaal verschillend. Het is wel raar, dat sommige mensen anderen haten alleen maar omdat ze anders zijn. Ze vergeten dat ze in de ogen van die andere mensen, zelf óók anders zijn.” Deze zinnen komen uit het prentenboek ‘Mensen, mensen wat een mensen!’ van Peter Spier.

‘Mijn ouders lazen dit boek voor toen ik klein was (het komt uit 1981) en nu lees ik het voor aan mijn eigen kinderen. Afgelopen jaar werd wel duidelijk hoe belangrijk het is om racisme te gaan bespreken. Als we een inclusieve samenleving willen waarin iedereen zichzelf mag zijn, waarin iedereen gelijke kansen krijgt, waarin mensen elkaar niet haten op basis van hun uiterlijk, waarin geen onderscheid meer gemaakt wordt bij sollicitaties, door de politie of bij de Belastingdienst, is er nog veel werk te doen. En dit werk begint misschien wel bij de opvoeding. Maar hoe? Waar begin je? En wat kun je doen, als je kinderen opgroeien in een witte omgeving of op een witte school?

Beluister hier 8 educatieve podcasts, die de weg naar een gelijke wereld vereenvoudigen:

Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Susan Smit over feestdagen op afstand
Susan Smit over feestdagen op afstand