Terug naar overzicht

Zo breng je geblokkeerde chakra’s weer in balans

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Zo breng je geblokkeerde chakra’s weer in balans

Volgens Amber-Lee Lyons, spiritueel coach en chakra-expert, bepaalt de frequentie van de energie die jij uitzendt, de frequentie van de energie die je ontvangt.

Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Elk chakra correspondeert met bepaalde elementen uit het leven, én met een gebied in je lichaam. Het ene chakra gaat over hoe je geworteld bent, een ander over je hart openen, je uitspreken of over creativiteit of intuïtie.

De zeven chakra’s

 • Chakra 1: wortelchakra
  Verbinding en je veilig voelen
 • Chakra 2: sacraal chakra
  Creativiteit en emoties
 • Chakra 3: zonnevlecht
  Zelfwaardering en wilskracht
 • Chakra 4: hartchakra
  Liefde en compassie
 • Chakra 5: keelchakra
  Jezelf uiten
 • Chakra 6 : derde oog
  Intuïtie en inzicht
 • Chakra 7: kruinchakra
  Bewustzijn en wijsheid

Geblokkeerde chakra’s

Chakra’s die in balans zijn, vibreren op de hoogste frequentie en trekken de mensen, overvloed en kansen aan die jij wilt aantrekken. Dat lukt alleen als de energie vrij kan stromen door de verschillende chakra’s of energiecentra in je lichaam.

‘Alles dat ons weghoudt van het leven dat we verlangen is een chakra-blokkade’, vertelt Lyons.  Zo’n blokkade herken je bijvoorbeeld aan negatieve patronen, problemen die zich steeds opnieuw voordoen en (lichamelijke) kwalen. Die disbalans kun je op verschillende manieren herstellen:

1. Breng je leven in balans

Als bepaalde gebieden van je leven verstoord zijn, zijn je chakra’s ook niet in balans. Kijk naar waar je meer stabiliteit nodig hebt – bijvoorbeeld op sociaal, financieel, professioneel of liefdesgebied of qua voeding en beweging – en neem kleine stappen om in die behoefte te voorzien.

2. Oefen met visualisatie

Visualisatie kan je helpen om blokkades in je chakra’s op te heffen en jouw ideale realiteit te manifesteren. Visualiseer de persoon die je graag wilt zijn en het leven dat je voor jezelf wenst. Wees daarbij zo specifiek mogelijk. Welke gezichtsuitdrukking heb je? Wat is je houding? Wat draag je en hoe voel je je daarbij?

3. Check in bij je chakra’s

Volgens Lyons is dit moet je eigenlijk iedere dag even inchecken bij je chakra’s om te ontdekken waar blokkades zitten. Ontspan en haal een paar keer diep adem. Merk op in welke gebieden van je lichaam de adem niet lekker stroomt: dit vertelt je welke chakra’s wel wat extra liefde kunnen gebruiken.

4. Probeer sound healing

De verschillende geluidsfrequenties van bijvoorbeeld een gongbad corresponderen met verschillende chakra’s. Geluidsvibraties zijn helend omdat ze energetische blokkades in je chakra’s helpen oplossen en de flow van energie verbeteren.

5. Chant

Ook chanten is een manier om de energie in je lichaam met behulp van geluid weer vrij te laten stromen. Je kunt zelf thuis aan de slag gaan, of eens een les Kundalini proberen. Dit is een krachtige vorm van yoga waarbij chanten een belangrijke rol speelt.

6 Mediteer met kristallen

Edelstenen en chakra’s zijn een gouden duo. Het gebruiken van een edelsteen die past bij het chakra dat uit balans is, kan je meditatie versterken.

7 Doe een chakra-kleurenmeditatie

Ieder chakra heeft een eigen kleur. Zo is het wortelchakra rood en hoort geel bij het zonnevlechtchakra. Deze kennis kun je gebruiken door je tijdens het mediteren stap voor stap op alle chakra’s te richten en je voor te stellen dat een licht in de betreffende kleur vanuit het centrum van het chakra schijnt. Werk hierbij van beneden naar boven: je begint dus bij je wortel- of basischakra en eindigt bij je kruin (ook wel: kroonchakra).

Ontwikkel een dagelijks ritueel

Het in balans brengen van je chakra’s doe je niet ‘zomaar even tussendoor’. Om blokkades kunnen ontdekken en opheffen, moet je er elke dag bewust aandacht aan geven. En dat hoeft heus niet zoveel tijd te kosten. Als je iedere dag een paar minuten de tijd neemt om bij je chakra’s in te checken, te mediteren, yoga te doen of te visualiseren kom je al een heel eind.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen