In contact komen met je intuïtie: 10 tips

In contact komen met je intuïtie: 10 tips In contact komen met je intuïtie: 10 tips In contact komen met je intuïtie: 10 tips

Iedereen heeft intuïtie: een aangeboren kracht die een bron van zinnige informatie kan doorgeven. Het is het engeltje op je schouder dat je steun kan bieden en je kan helpen bij het maken van beslissingen. Wil je meer in contact komen met je intuïtie? Wij geven je 10 tips.

1. Eet intuïtief

Hoe? Door regels los te laten en te vóelen. Eet wanneer je honger hebt, schuif je bord weg wanneer je vol zit. Voor inspiratie kun je kijken naar jonge kinderen: zij staan nog feilloos in contact met hun buikgevoel.

2. Luister naar muziek

Er is geen kunstvorm die je dichter bij je intuïtie brengt. Kies op gevoel wat je gaat luisteren, of laat je verrassen door bijvoorbeeld een willekeurige playlist op Spotify aan te zetten.

3. Doe de Cobra

Ook de yogahouding ‘Cobra’ is een hart-opener en een fijne oefening om in contact te komen met je intuïtie. Ga op je buik liggen met je voorhoofd en de bovenkant van je voeten op de mat. Houd hielen en tenen tegen elkaar gedrukt. Druk je handpalmen tegen de mat ter hoogte van je borst en kantel je bekken naar voren, zodat je schaambeen tegen de mat drukt. Adem uit, maak jezelf lang en strek op een inademing je armen zodat je bovenlijf van de grond komt. Rol je schouders naar achter, blijf je ellebogen naar binnen duwen. Strek je rug, open je borst en maak je nek en keel zo lang als je kunt. Blijf een paar ademhalingen in deze houding en rol op een uitademing voorzichtig af, zodat je terugkomt in de beginhouding.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

4. Maak oogcontact

Met je geliefde, met je kind, met degene die samen met je op de bus wacht. Door je te verbinden met anderen, verbind je je ook met jezelf.

5. Doe een bodyscan

Ga liggen op een matje (niet op een koude vloer). Leg je armen naast je heupen, je handpalmen omhoog. Sluit je ogen. Ga een voor een alle delen van je lijf bij langs. Benoem ze in gedachten, probeer ze te voelen. Begin bij je voetzolen, ga zo omhoog: tenen, wreven, enkels, kuiten… Ga dan via je onderbuik en onderrug omhoog naar je hals. Neem je armen waar, begin met je vingers, ga naar je bovenarmen, via je hals naar je hoofd, benoem ieder deel en eindig bij je kruin. Blijf daarna nog even rustig liggen. In contact komen met je lijf, is in contact komen met je intuïtie.


6. Bang? Probeer het gevoel niet te analyseren

Stel simpelweg vast dat het er is. En is het gevoel sterk, laat het dan gerust je raadgever zijn. Denk er later die dag, of een dag later, nog eens over na. Begrijp je nu waar dat gevoel vandaan kwam? Hoe vaker je er zo op terugkijkt, hoe meer inzicht je krijgt in wat je intuïtie je wilde vertellen.

7. Trek een tarotkaart

Schud het deck kaarten – zo breng je jouw energie over op de kaarten. In het begin ken je de betekenis van alle kaarten natuurlijk nog niet, maar je intuïtie is het belangrijkst. Het loont de moeite om je erover in te lezen: hoe beter je de kaarten kent, hoe meer je eraan kunt hebben om te ontdekken wat er in je leeft.

8. Maak fouten

Je intuïtie volgen betekent niet dat elke beslissing goed uitpakt. Door jezelf toe te staan om af en toe onderuit te gaan, houd je de weg naar binnen open: je blijft in contact met je innerlijke kompas.

9. Doe een luistermeditatie

Sluit je ogen, breng je aandacht naar de plek in je hoofd waar je geluiden ervaart – meestal is dat in de buurt van je oren. Zoek de geluiden niet op, maar laat ze gewoon binnenkomen. Luister vooral aandachtig naar de stiltes tussen geluiden. Je hebt vast allerlei gedachten – merk ze op, zonder er iets mee te doen. Na een minuut of vijf open je je ogen en ga je verder met wat je aan het doen was.

10. Heb je lichaam lief

Masseer jezelf, verzorg je lijf met een fijne olie of bodybutter, droog het na het douchen met aandacht af. Belangrijk, want het helpt je in je lijf te komen. Je bent meer dan een ‘hoofd’, meer dan je gedachten en emoties.

Beeld: Fotografie en styling Pia Janne Bijkerk

Volg jij vaker je verstand of je gevoel?

Ontdek hoe intuïtief je bent en doe de test op happinez.nl/testonline.

Meer weten?

In het Happinez nummer ‘Stilte’ lees je verder over dit onderwerp. Bestel dit nummer nu in onze webshop.

Meer Happinez?

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Happinez ‘Zelfliefde’ is nu verkrijgbaar
Happinez ‘Zelfliefde’ is nu verkrijgbaar