November staat in het teken van emoties en je diepste verlangen

Buiten waait of regent het en de dagen worden korter. We zijn minder actief, gaan eerder naar bed en hebben misschien wat meer behoefte aan zoetigheid. November is de perfecte maand om lekker thuis te blijven en voor de warme kachel te kruipen. In geestelijk opzicht is het een periode van inkeer. De zon staat in het teken Schorpioen en krijgt versterking van zowel Mars als Mercurius, omdat deze planeten bijna de hele maand november ook in het teken Schorpioen staan.

Deel met vrienden:

Ram

Er is een natuurlijke affiniteit tussen de tekens Ram en Schorpioen, omdat ze in een grijs verleden beiden kinderen waren van de planeet Mars. Nu Mars in Schorpioen staat, spreekt dat bij Ram een diep instinct aan. Uit je onderbewustzijn kan een soort oerkracht opborrelen. Die kracht hoeft niet per se tot uiting te komen, hij zal eerder de neiging hebben om naar binnen te gaan. Daarom kun je te maken krijgen met krachtige gevoelens van woede, wrok of zelfs haat. Op het gebied van seksualiteit kun je overweldigd worden door de enorme power van je verlangens. Dit zijn herkenbare oerdriften, maar er zit ook een donker randje aan. Probeer een goede uitlaatklep te vinden, want een kracht die zijn weg niet kan vinden, kan destructief uitpakken. Hoe je dit aanpakt? Allereerst door je bewust te worden van het feit dat deze energie er is en dit vervolgens te accepteren. Het is niet per se negatief om woede of haat te voelen. Misschien zit er onder die haat een ander gevoel dat gevoeld wil worden. Een gevoel van verlies, eenzaamheid of falen. Zodra je daar bij weet te komen, kan dat zwarte randje verdwijnen. Die ander, waarvoor je deze gevoelens had, is dan helemaal niet belangrijk meer. Het enige dat telt, dat ben jij.

Stier

Met de drie krachtige planeten Mars, Mercurius en de zon in het teken Schorpioen – dat recht tegenover Stier staat -, kan het veel moeite kosten om dicht bij jezelf te blijven. Het kan voelen alsof je partner (of andere mensen die belangrijk voor je zijn) voortdurend om je aandacht vragen, met hun problemen, situaties, pijntjes of drama. Tegelijkertijd geef jij je aandacht misschien wat te snel weg. Je lijkt het geluk van anderen boven jezelf te stellen en je doet er alles aan om de ander te plezieren. Daardoor kun je deze maand het gevoel krijgen dat je leeft in de schaduw van de ander en jouw leven er misschien minder toe doet. Het is belangrijk om je daar bewust van te worden. Met zoveel planeten in Schorpioen kun je de neiging hebben de ander de schuld te geven en je een beetje hulpeloos te voelen. Maar dat valt pas op te lossen als je helder kunt zien wat er aan de hand is en wat jij daaraan kunt veranderen. Dus de belangrijkste vraag is; wat kun jij doen om patronen in een (liefdes)relatie te doorbreken? Dat is meer dan je denkt en de gevolgen zullen positiever uitpakken dan jij verwacht.

Tweelingen

Mercurius is jouw persoonlijke gidsplaneet. In het teken Schorpioen, waar hij deze maand verblijft, kun je geconfronteerd worden met je donkere kant. Vaak interpreteren mensen donker als negatief, maar het is simpelweg de kant die nog niet het licht heeft gezien. Het is de kant die anderen niet kennen en die je misschien zelf ook niet van jezelf kent. Daar kunnen ‘slechte’ trekjes bijzitten, omdat we die meestal liever verborgen houden. Het kan echter ook om je kwetsbare kant gaan, die je niet vaak laat zien uit angst dat iemand je pijn zal doen. Ook kan het je creatieve kant zijn, die je uit bescheidenheid of onzekerheid niet aan de wereld durft te tonen. Wanneer we het hebben over de duistere kant van Mercurius, dan kun je denken aan het verspreiden van roddels, leugentjes of onjuiste informatie. Merk je dat je je aan het vastbijten bent in een verhaal of probeer je het anderen op te dringen? Probeer dan afstand te nemen. Wat zou je eigenlijk willen bereiken? Is er ook een andere positieve manier om dat te doen? Probeer je energie om te buigen in iets positiefs. Heb je meer dan normaal een sterke speurzin, wil je je vastbijten in een creatief schrijfproject, of lukt het je om woorden te vinden voor de emoties die je diep van binnen voelt? Op de momenten dat je daarmee bezig bent, ervaar je de mooie kant van deze planeetstand.

Kreeft

Maar liefst drie planeten – zon, Mars en Mercurius – staan in het teken Schorpioen, het sterrenbeeld waarmee jij een natuurlijke affiniteit hebt. Die is er omdat Schorpioen net als Kreeft een waterteken is, dat primair de wereld vanuit de emoties benadert. Je zou kunnen zeggen dat jij door deze gunstige planeetstanden merkt dat je vanuit emotionele kracht kunt opereren. Je staat sterk, voelt je sterk, bent in balans en merkt in het contact met anderen dat je de gevoelscomponent naar voren kunt brengen, zonder dat je omver wordt geblazen. Jouw emoties worden serieus genomen. Dat begint natuurlijk bij het feit dat je ze zelf serieus neemt. Mensen om je heen zijn ook ontvankelijker voor het emotionele aspect. Verder kun je ervaren dat je behoefte hebt om een filosofische uitlaatklep te vinden voor je emoties. Je hebt meer interesse in brede maatschappelijke vraagstukken en bent op zoek naar verdieping, waarbij de onderste steen boven moet komen. Je kunt daarin zelfs erg fanatiek zijn. Maar probeer, juist nu, wel een beetje te blijven lachen. Als Schorpioen zijn stempel drukt, is er voor humor en relativering meestal weinig plek, maar die heb je hard nodig om deze maand door te komen. Vooral wanneer er binnen de familie iets voorvalt.

Leeuw

Voor jou heeft het teken Schorpioen een flinke uitdaging bedacht. De planeet Mars en de zon zijn binnen de astrologie sterk verbonden met de energie van het ego. Dat is bij Leeuw toch al een dingetje, maar met Mars en zon in het teken Schorpioen heeft jouw ego-energie het wat moeilijker dan normaal. Misschien kunnen we zelfs zeggen: jouw vurige ego wordt geblust (Schorpioen valt immers onder het element water). Hoe dat voelt? Alsof je minder drive hebt dan normaal. Je voelt je misschien wat moe en lusteloos, maar ook wat minder zeker van jezelf. En als dan iemand maar één verkeerde opmerking maakt, dan brul je alsof er iemand op je staart staat. De kunst en de uitdaging is om bij je kern te blijven, om je zelfvertrouwen terug te vinden en om hoop te houden. Ook als alles grauw en zinloos lijkt. Stimuleer je ego op een positieve manier door je te omringen met zonnige mensen, de kleur geel, de warmte van een houtkachel of een reisje naar de zon. Onderhoud je lichamelijke conditie door te blijven bewegen, zelfs als je daar geen energie voor hebt. Kies voor zachte vormen van beweging, zoals zwemmen of yoga. Go with the flow.

Maagd

Met Mercurius in Schorpioen worden jouw scherpzinnigheid en speurzin geactiveerd. Je zou deze maand zo maar eens obsessief kunnen gaan werken aan een nieuw project, waarin je dit soort kwaliteiten goed kunt gebruiken. Maar ook als ze in je werk geen rol spelen, dan vind je daarbuiten wel iets waarmee je je fanatiek kunt bezighouden en waarmee je kunt laten zien hoe goed je bent in het oplossen van raadsels en mysteries. Een punt van aandacht is, dat je soms iets te makkelijk ‘binnendringt’ in wat anderen zien als hun persoonlijke en intieme leefsfeer. Misschien begrijp je niet wat mensen precies bedoelen als ze schermen met hun privacy, maar het is met deze nieuwsgierige stand van jouw gidsplaneet Mercurius extra belangrijk om de regels en afspraken op dit gebied te respecteren. Een voordeel is, dat je deze maand een ongekend instinct hebt voor psychologische problemen. Dat kan goed van pas komen als je werkzaam bent als coach of therapeut. Of juist deze maand kan het verlangen ontstaan om je meer in die richting te ontwikkelen. Dat kon weleens een baanbrekend goed idee zijn, vooral als je geboortehoroscoop toch al in die richting wijst. Wil je weten of dat zo is? De Happinez Training Astrologie en je Geboortehoroscoop geeft jou misschien wel het antwoord.

Weegschaal

Venus staat het grootste deel van november in Steenbok, terwijl de planeten Mars, Mercurius en de zon in Schorpioen staan. Beide posities activeren bij jou de behoefte aan zekerheid en vastigheid. In materieel opzicht, that is. Je wilt het gevoel hebben dat je vaste grond onder je voeten hebt, dat er voldoende geld op de bank staat, of dat de voorraadkast is gevuld. Heel aards in feite. Als je graag bezig bent met het ontwikkelen van je spirituele kant, dan kan dat voelen alsof je faalt. Het voelt alsof je dit soort zaken niet belangrijk mag vinden, ‘want daar gaat het niet om in het leven’. Ja en nee, je kunt je keuzes namelijk niet baseren op maximale zekerheid. Als je dat probeert, loop je in de val van Saturnus en dat resulteert er vaak in dat je gaat inleveren aan levenslust. Maar als je volledig het spirituele spoor volgt en net doet of geld en materie niet bestaan, leef je met een illusie die vroeg of laat uiteenspat (de spirituele planeet Neptunus is tevens de illusionist onder de planeten). De kunst van een leven op deze materiële aarde is dat we de balans vinden tussen deze twee uitersten. Dat we ons spiritueel kunnen ontwikkelen én dat we de materiële wereld eren. Dat wordt jouw zoektocht deze maand.

Schorpioen

Met zowel Mercurius, Mars en de zon in jouw eigen teken, heb je in november de astrologische hoofdprijs gewonnen. Hoe dat eruit ziet? Je ervaart dat al je talenten en vermogens worden uitgelicht. Misschien kom je in de spotlights te staan of krijg je een compliment dat zo diep binnenkomt dat je er nog maanden op kunt teren. Je voelt je innerlijk sterk en merkt dat je met je leven en je verlangens een krachtige koers volgt. Meer dan normaal heb je vol vertrouwen in het leven, in jezelf en in je lot. Als je graag een fysieke prestatie wilt leveren (een berg beklimmen, een marathon lopen) dan is november jouw maand. Je hebt er de energie voor en je hebt er plezier in. Ook mentaal kun je meer aan dan normaal. Een examen? Dat doe je er ook nog wel even bij. Een schrijfopdracht? Kom maar door. Jij zit niet bepaald verlegen om woorden. Alleen de liefde komt er misschien wat bekaaid af. Maar dat is niet omdat je geen chance hebt, verklappen de sterren. Hoe dan ook is november voor jou één groot feest en dat staat dan nog los van je eventuele verjaardag.

Boogschutter

De maand november kan uitpakken als een periode waar je straks met een beetje gemengde gevoelens op terugkijkt. Goede voornemens en wilde plannen zijn er wel, maar op een of andere manier komt het er niet van. Dat hoef je jezelf niet te verwijten, want het ligt niet aan jou. Soms is de energie van de kosmos zodanig dat de dingen hun eigen koers kiezen. Dan kun je heel hard positief denken, heel hard je best doen, doorzetten en drammen, maar ‘de tijd is er nog niet rijp voor’. Mocht je dit merken, probeer het dan te accepteren. Mars, de zon en Mercurius staan in jouw spirituele zone. Het is daarom beter om je een beetje terug te trekken op een veilige plek waar je kunt mediteren. Het gaat deze maand niet over het bereiken van harde resultaten, veel belangrijker is dat jij innerlijke resultaten ervaart. Dat je vrede en rust vindt bij jezelf, door simpelweg jezelf toestemming te geven er te zijn, niets te hoeven. Dat je je licht laat schijnen op spirituele zaken in plaats van de wereldse. Als je met die houding november ingaat, kon het weleens een bijzondere maand worden, waarin jij tot mooie inzichten komt.

Steenbok

Het is net of de planeten jou in november willen uitnodigen om feest te vieren, om met meer vreugde in het leven te staan. Je hebt de afgelopen jaren de nodige confrontaties gehad en misschien ben je daardoor een beetje uit het lood geslagen. Maar het is tijd om je hart te openen, vol enthousiasme in het leven te staan, weer vol vertrouwen de band met anderen aan te gaan. De maand november wil jou graag laten zien hoe dat moet. De positieve energie van de planeten manifesteert zich vooral in vriendschappen, dus probeer zoveel mogelijk tijd door te brengen met vriendinnen en vrienden. Daar ligt voor jou de levensvreugde én de verdieping deze maand. Misschien kun je een bestaande vriendschap naar een hoger plan tillen. Bijvoorbeeld door samen een spirituele of therapeutische workshop te volgen en zo de intensiteit van jullie band te vergroten. Misschien vind je dat een beetje spannend, maar met de zon, Mercurius en Mars in Schorpioen kan dat erg goed uitpakken. Misschien dat je zelfs zou kunnen ontdekken dat er een vriendschap is die transformeert tot een liefdesrelatie. Natuurlijk gebeurt dat niet in het leven van elke Steenbok, maar misschien ben jij wel een van de lucky ones!

Waterman

Met de zon, Mars en Mercurius in Schorpioen wordt jouw onderbewustzijn krachtig aangepakt. Je kunt je bewust worden van zaken die je lang hebt verdrongen, waar je liever niet meer aan wilt denken, maar die wel aandacht nodig hebben. Er kan sprake zijn van dingen die een patroon zijn geworden, waarvan je het nut helemaal niet meer inziet, maar die toch jouw tijd en energie opslokken. Waarschijnlijk openbaart dit zich via de confrontatie met mensen in de buitenwereld. Je zou een paar keer kunnen denken: ‘Waarom heb ik dit? Waarom gebeurt mij dit?’ De kunst is dan om te kijken naar je eigen gedrag, want daar vind je het antwoord. Je begrijpt ook dat dit de deur opent naar verandering en healing, maar dat dit niet helemaal zonder pijn en moeite gaat. Schorpioen is het teken dat zweert bij de uitspraak ‘no pain, no gain’. Je zult dus echt je comfortabele zone moeten verlaten om te groeien. En dat terwijl jij je verheugde op lange avonden bij de warme kachel met een beker chocolademelk. Het een hoeft het ander natuurlijk niet perse uit te sluiten. Veel van ons zwaarste geestelijke werk, doen we terwijl we rustig turen in de vlammen van een kaars of haardvuur.

Vissen

Met de zon, Mars en Mercurius het grootste deel van de maand in het bevriende teken Schorpioen, is het net of je geholpen wordt door een onzichtbare hand. Je energie en zelfvertrouwen zijn optimaal. De afstemming tussen gevoelens en daden is goed, waardoor je coherent overkomt en veel kunt bereiken op je levenspad. Daarbij kun je enorm genieten van jouw eigen creativiteit. Dus probeer tijd vrij te maken om te: schilderen, knutselen, fröbelen of kokkerellen. Gewoon opgaan in het moment, terwijl onder je handen de heerlijkste gerechten of mooiste spullen ontstaan. Verder geniet je meer dan normaal van de speelsheid van (je) kinderen. Als het even meezit (en dat zit het waarschijnlijk) dan is er veel tijd om samen met elkaar te genieten. Probeer om leuke dingen te plannen om samen te doen, zoals een kinderfeest, een uitje in de natuur of naar een zwemparadijs, te gaan, het maakt niet uit. Op al die plekken voel jij je – beetje flauw misschien – als een Vis(sen) in het water. Het enthousiasme waarmee kinderen in het leven staan, is enorm aanstekelijk. Nog niet eerder dit jaar heb je zo’n goed humeur gehad. En dat ondanks de grauwe luchten waar november bekend om staat.

Nieuw: online training Astrologie en je geboortehoroscoop

Als je dieper de astrologie in wil duiken, is onze nieuwe online training Astrologie en je geboortehoroscoop een mooi startpunt. Je leert hoe je je eigen geboortehoroscoop kunt lezen en analyseren en wordt bekend met belangrijke begrippen als huizen, aspecten, tekens en planeten. Dit kan je veel vertellen over wie jij bent, wat je drijfveren zijn, waarom je bepaalde keuzes maakt.

✓  8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

✓  Verhelderende illustraties en animaties die astrologie toegankelijk maken

✓ Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

✓ Besloten Facebookgroep, inclusief live Q&A’s met Johanna Blok

✓ Op je eigen tempo te volgen op computer of telefoon

Meld je nu aan en krijg een Happinez notebook t.w.v. 14,95 cadeau.

Beeld Ram en Kreeft : fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen

Beeld Stier, Maagd en Vissen: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk

Beeld Leeuw: fotografie door Anna-Marie Janssen, styling door Cyn Ferdinandus en visagie door Manous Nelemans

Beeld Weegschaal: fotografie door Ellen van Bennekom, styling door Tilly Hazenberg, visagie door Joëlle Rom

Beeld Waterman: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus