Toe aan balans in je leven? Bergkristal als remedie

Toe aan balans in je leven? Bergkristal als remedie Toe aan balans in je leven? Bergkristal als remedie Toe aan balans in je leven? Bergkristal als remedie

Glanzend, doorzichtig, glinsterend; bergkristal valt op door serene schoonheid. De steen wordt sinds de prehistorie gebruikt voor zijn helende krachten, want daarvan heeft bergkristal er veel.

De edelsteen helpt onder meer om inzicht te vergroten, wonden te genezen, emoties te reguleren, misselijkheid en darmklachten te verminderen, concentratie vast te houden en intuïtie aan te scherpen. Bergkristal brengt balans. Een steen die altijd goed van pas komt, maar vooral als je…

… keuzestress hebt

Duizenddingendoekje met honderden ideeën? Heerlijk en afwisselend, maar dan loop je ongetwijfeld wel eens tegen de lamp. Een geweldige opdracht kun je eigenlijk niet aannemen omdat je geen tijd meer hebt, je mist bijna het afzwemmen van je dochter en hebt die goede vriendin nu al veel te lang niet gezien. Tijd om de balans op te maken en na te gaan welke dingen nú belangrijk zijn. Het leven duurt niet lang, maar ook niet zo kort dat je plannen niet met een paar jaar uit kunt stellen. Als er iets op je pad komt, hoef je het niet meteen met beide handen aan te grijpen. Nieuwe kansen zetten je aan het denken: doe je wat je wilt doen of wil je eigenlijk iets anders? Sta stil bij waar jij echt behoefte aan hebt als je overspoeld wordt door nieuwe plannen en ideeën. Het hoeft niet allemaal nu. De helende krachten van bergkristal helpen je met het naar binnen richten van je aandacht en het temperen en onderzoeken van twijfels en gedachtestromen.

Helende werking van bergkristal als je hooggevoelig bent

Alles komt bij je binnen: geluiden, sferen, emoties van anderen, spanning. En daar komt nog bij dat je je eigen gevoelswereld heel intens ervaart. Prachtig, want het maakt je empathisch en intuïtief, maar je kunt ook lijden aan de keerzijde van deze ‘openheid’. Verlies van concentratie, vermoeidheid en soms ook fysieke klachten zijn daarvan symptomen. Als hooggevoelige heb je één grote uitdaging in je leven en dat is: ken je grenzen en geef ze aan. Zeg ‘nee’ tegen een etentje als je dag al overvol is, plan tijd in met jezelf. Spaar je kostbare energie voor jezelf en probeer bewust te kiezen voor de momenten die je energie kosten. Jij kunt je niet afsluiten en dat hoeft ook niet, want openheid is je kracht. De helende krachten van bergkristal helpen jou bij je gevoel te blijven door je intuïtie aan te scherpen, je concentratievermogen langer vast te houden en eerder naar jezelf aan te geven wat voor jou de grens is.

Wanneer je last hebt van een terugkerende lichamelijke kwaal

Last van hoofdpijn, darmklachten of pijn in je onderrug? Het helende vermogen van bergkristal helpt deze kwalen te verzachten. Bergkristal reinigt je aura en neemt negatieve energieën weg. Is dat je te vaag? Neem dan dit: bergkristal bevat siliciumdioxide; een stof die in de cellen van de weefsels van huid, haar, botten en tanden zit. Bergkristal kan dus helpen bij haaruitval, puistjes en overmatige transpiratie. Natuurlijk is het niet zo dat de kwalen meteen verdwijnen als je in aanraking komt met de steen, maar het is interessant om uit te zoeken wat het effect wel is.

Meer weten?

  • De kristallengids van Judy Hall
  • De wijsheid van stenen van Robert Simmons
  • Bezoek stenenwinkel La Caldera in Den Haag

En ook…

Volgend artikel
Waar komen edelstenen vandaan? Zo kies je eerlijke, duurzame kristallen
Waar komen edelstenen vandaan? Zo kies je eerlijke, duurzame kristallen